31. března 2007

Lohikeitto - tradiční finská polévka - manuál


Á konto zprávy z Cuketkova výletu do Finska a následné diskuze, jsem se pokusil vytvořit svou verzi tradiční finské polévky.
Bude to i má droga? Bude mi jedno jestli mi zamrzli psi (1ks, 12let)
nebo, že mi činžák zavál sníh?
To se dovíte tady

9 komentářů:

  1. Dík za průkopnictví, láká mě to pořád, i když zjevně nakonec dáváte přednost nezamrzlému psu. Asi použiju rybí vývar, snad na něj nebude potřeba koupit další půl kila lososa :)

    OdpovědětVymazat
  2. nicely exucuted!!! to vypadá skoro jako origoš a já myslím, že minimálnš jako origoš to určitě chutnalo!

    logo taste of finladnd in břevnov rulezuje, zatím s dvěmi foodblogery je šestka největší českou foodbloggerskou velmocí!! ,)

    p.s. co tam dělá ten maaalox???? :D za biosmetošku z petřin dávám deset bodů .)

    OdpovědětVymazat
  3. mn
    Nemáte zač :)
    Po focení polévky, všelijakých "upravách" mi stačila vystydnout a vůbec jsem byl nějak "načuchanej".
    Ale druhý den, to byla bomba. Najednou taková krásná velejemná chuť. Prostě, opravdu jsem si jí vychutnal aniž bych jí musel nějak "dodělávat".
    Já bych doporučil vyzkoušet tuto základní verzi, kde se snadno zjistí ten "basic taste" a buď si polévku zamilujete a časem přidáte svoje "fitchurky" anebo zpět ke kulajdě :))))

    pan Cuketka
    Bohužel origoš neznám, ale na druhý den byla boooožžííí :)))

    ad maalox
    Lol, mě jak svou prezentací, tak i názvem přijde trošku finský.
    samozřejmě tam byl jako fóreček a vůbec nebyl potřeba.

    p.s. ještě jedno vel-vajíčko je tam ukryto ;)))

    OdpovědětVymazat
  4. to druhý jakko, ne a ne... ,)

    btw proč jsou ty články extra na google pages? je to nějaký technický bug nebo prostě fičura?

    OdpovědětVymazat
  5. pan Cuketka
    Dobrej našel...:)))

    Ten Google je vlastně fičurka, protože je to jejich novinka a fakt pohodlnej editor stránek, zatím ale hlavně proto, že blogger neumí krátit články na home page. Asi časem přejdu pod wordpress.
    Co se mi líbí na google pages je, že ten článek může být bez všech těch pitchovinek po stranách :) Rád si kdykoliv nechám poradit.

    OdpovědětVymazat
  6. WP doporucuji, krome toho ze davaj cely ten balik pro vlastni pouziti (wordpress.org), tak provozuji vlastni implementovany system na wordpress.com. doporucuji, je to promakane, myslim ze to i podporuje cestinu.

    s bloggerem bych se moc nemazlil, ty clanky jsou mirne nepohodlne, protoze tady vzdycky nakonec skoncim s minimalne tremi otevrenymi okny - jedno s hlavni strankou na blogger (abycj se v tom vyznal), druhou (a vicero) s clankem a treti s komentari.
    zkuste uvidite, mylsim ze na WP se dai nejak automaticky odmigrovat .)

    OdpovědětVymazat
  7. Dík.
    Holt budu časem emigrovat :)

    OdpovědětVymazat
  8. moc pěknej ftip na konci (recept zkusím zítra :) mám podobnej, byl jsem v dánsku v hospodě a tam měli hromadu piv. Chtěl jsem vyzkoušet nějakou zajímavost tak jsem se zeptal číšníka co vše mají. Číěník : "German, English, Danish, Polish, Norwish, Swedish, Finish..." Říkám si, Finské pivo to bude zajímavé... no a pak následovaly trapné minuty vysvětlovaním že finish znamená konec pípy. (stejne si myslim ze tímhle ten číšník jenom nasiral turisty.. takovej folklór:-D

    OdpovědětVymazat