21. března 2008

Žabdžus a jiné fajnovosti...



Nevím proč, ale jak je všade přemíra nekonfliktního mňamňání, třeba nad domácím chlebem nebo nad "sexy" uzeným, táhne mě to na just jinam :))
A tak jsem se momentálně ponořil do studia odvrácené strany lidského stravování a nechal se fascinovat, co všechno jsou spoluobčané schopni pozřít.

Kliknutím na cokoliv červeného se vystavujete mírnému kulturnímu šoku, pozor!

Tak třeba ten fešák ze včerejška. Na první pohled to vypadá, že si dopřává ranní latté a on si přitom přišel pro svou dávku rozmixovaných žabiček.
Když si vzpomenu na celkem vtipnou flashovou ptákovinu, které se asi před osmi lety nedalo uniknout, myslel jsem si, že je to jen fantazie autora.
Druhý omyl byl, že bych takovou věc jako je nápoj z blendrovaných žab okamžitě zařadil někam do Asie. Tato "specialita" je kupodivu typická pro Peru.
Jako u všech podobně konzumovaných havětí, nebo i jen častí havětí, je hlavním důvodem posílení "Muža," nebo chcete-li libida.

"In Peruvian stores, frogs have died
who have had their 'assets' liquefied
These slimy confections
Might give you erections
But only when all else has been tried!"
[neznámý autor]

Fotogalerie Frogbaru zdarma a co o tom říká BBC

Ještě žabí Sashimi


Nebo co třeba takové korejské myší víno. Né mešní, myšní.
To se vezme hrst čerstvě narozených myšátek, pozor, né starší než tři dny a ty se naloží do rýžového vína. Tam se nechají fermentovat minimálně rok a pak jdou pod obchodním názvem "Baby mice wine" na krám. A věřte nebo ne, slouží jako lék na jakoukoliv myslitelnou nemoc.
Kdo chce vidět bílé myšky?

Další delikatesa se podává na souostroví Palau v Pacifiku.

Dle fotky, to vypadá, jako když vám spadne Batman do polívky. Kdoví, jestli ho vůbec nějak upravují, ani kožíšek mu nesundali...
Jedna věc je jistá, abyste mohli zkonzumovat polévku s netopýrem, musíte předtím vypít ty mixované žáby, protože budete potřebovat pořádný koule.
Robine jednu polévku prosím...

Mnoho z nás má rádo Sushi. Moje cesta za jeho oblibou byla poněkud komplikovanější. Při mé první návštěvě sushibaru jsem na pozření pěti maki rolek spotřeboval tři Matonky. Ale teď už je náš vztah bez výhrad a já rád využiju každé příležitosti k jejich konzumaci. I to má však svoje hranice. Když by přede mě postavili krásně naaranžované Ikizukuri, utekl bych. Nevím co je tak zábavného konzumovat maso z ryby, která ještě žije.
Že by ta absolutní čerstvost?



Stačí.... Vyzobl jsem sice asi jen promile všech těch zajímavostí, ale už při tom samostudiu pomalu přicházím o apetit...
A tak jsem si nechal nakonec jednu opravdovou specialitu, kterou snad ocení všichni mý milovaní pekaři.
Otázky typu "Jaký používáte kvásek?," směřujte prosím přímo na mistra pekaře pana Kittiwata Unarroma, děkuji :)



Tímto považuji "Matesolův ošklivý týden" za definitivně uzavřený :)
V případě, že je vám toto téma blízké, dávám k dobru ještě pár odkazů:

Uglyfood.com - Bez komentáře.
Odditycentral.com - Zvlášť jejich post s "otevřenými" kravičkami stojí za to.
Trengovestudios - Výrobci umělého, ale jako živého jídla...

12 komentářů:

  1. eheh :)

    poupravuji svůj předchozí komentář u hádanice:

    blogeři dělají fotohádanky proto, aby mohli na konci článku zakomentovat smečem: Haaaaaaa!!! Zase špatně :)))

    přidat za to dvacet smajlíků a vykřičníků a úplně nakonec vám ještě vítězoslavně vychrstnou rozmixovanou žábu do obličeje!!! :)))

    můj favorit je bíjící žabí srdce. žvýkačka z masa, která se sama převaluje v puse... ,)

    OdpovědětVymazat
  2. Genůk ist genůk. Když je něčeho moc, tak je toho příliš.
    I am feeling šoufl already and refuse to read any further. Kapiš?

    Tykve s IQ: You are only encouraging him. Stop it. Nebo tu začnu publikovat drsné fóry o odříznutí dědečka a ala: "Pepíčku, ještě se jednou zhoupneš..."

    OdpovědětVymazat
  3. ChcuKino - Máš recht, stojí to za to. :)

    Uniparožec - Je mi líto, ale na snadno stravitelnou domácí stravu jsou tu jiné kapacity. Mě teď zrovna baví tyhle výlety.
    Myslel jsem, že třeba ten pekař Vás ohromně potěší :))
    A nechte mýho partnera in crime ať si dělá co chce :)

    Ad fóry - zde je každý projev černého humoru více než vítán

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes asi nebudu obědvat.
    Ale ten cheesburger v konzervě by se na túře v horách docela hodil. Pokud je tedy vůbec poživatelný.
    Mandarinka

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky Mandarinka, nezalekla se a pokračuje na odkazy :)))
    Berte to jako určitou formu předvelikonočního půstu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jako předvelikonoční půst mi to moc nefunguje. Odpočívá mi tu sexy uzené před zapečením a mezitím jsem si odskočila na zdravotního panáka myšiček sem (ale léčit jaterní problémy vínem je rozhodně zajímavé doporučení:))
    Jinak to jen potvrzuje mou základní premisu, že Japonci jsou šílení a rozhodně ne Amerika, ale právě Japonsko je země neomezených možností. Já přemýšlím, jak vysvětlit dítěti, že kapr je dneska ve vaně a zítra bude na talíři a Japončátka to mezi tím ani nemusí zabíjet.

    OdpovědětVymazat
  7. Tu sušenku na první fotce bych nebral. Všimněte si, jak má ten člověk špinavé nehty!!

    OdpovědětVymazat
  8. Hamburger z konzervy mě naprosto nadchl. Teď už můžu bez obav chodit do přírody:) Je patřičně umístěn na uglyfood

    OdpovědětVymazat
  9. Nedík. Velký, hluboký a nenávistný nedík.

    OdpovědětVymazat
  10. pixy - Stejně tak velké a nesmiřitelné, "rádo se stalo." ;)

    OdpovědětVymazat
  11. No slušný humáč :o))) A já si říkal, co za podivnosti jsem to do sobe v džaponsku nasoukal... :o) Na netopýra a žabí sašimi to fakt nemá %-)

    OdpovědětVymazat